Aamukahvit viherhuoneessa

Aamukahvit ulkona on kevään varma merkki.

- Odotan intohimoisesti kevään ensimmäistä aamua, jolloin ulkona tarkenee juoda aamukahvit. Tosin viherhuoneessa se on mahdollista hieman aikaisemmin, tietää suunnittelija Ville Witka.

Hän on suunnitellut uuden kotimaisen Garden Villa -tuoteperheen. Se taittuu yksinkertaisen elementtirakenteensa ansiosta niin viherhuoneeksi, grillikatokseksi kuin kesäkeitaaksikin.

Haasteellinen projekti

Suunnittelija Witka tietää, että tyylikäs ulkomuoto, kotimaisuus ja kohtuullinen hinta ovat haastava yhtälö myös viherhuoneen suunnittelussa.

Garden Villa -viherhuoneen suunnittelu lähti ajatuksesta, että perusrunko koostuu vain kahdenlaisista puuelementeistä. Tämän lisäksi tarvitaan vain kattolevyt ja kirkkaat tai vaneriset ruutuelementit. Niitä yhdistämällä saadaan loputon määrä versioita viherhuoneesta.

Puutarhan olohuoneeksi

Jos kotipuutarhurille iskee keväällä viherhuonekuume, voi aluksi hankkia Garden Villa -perusosan. Kun kesä ehtii pidemmälle, viherhuonetta voi laajentaa tarpeiden mukaan.

-Itse en lukeudu yksinomaan viherpeukaloksi. Oman Garden Villani rakennan puutarhani olohuoneeksi, jossa voin lukea kirjaa, kuunnella musiikkia, juoda ystävien kanssa kahvia, joskus voin ottaa siellä päiväunetkin. Viherolohuoneessa voi nauttia aamun ensimmäisestä säteestä illan viimeiseen, fiilistelee suunnittelija Witka.

Helppoa ja hauskaa

Witka halusi suunnitella Garden Villasta kuluttajaystävällisen.

- On tärkeää, että viherhuoneen kasaaminen on helppoa ja mukavaa puutarhapuhdetyötä, jossa yhdistyvät hyöty ja huvi. Rakennussarjan elementit ovat esikasattuja. Se nopeuttaa kasaamista ja tekee lopputuotteesta kestävän. Viherhuone myydään puuvalmiina, jolloin nikkaroija pääsee maalaamaan sen haluamallaan värillä, kertoilee Witka.